Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka z owocowym farszem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 200
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 200
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Kaczkę myję, osuszam. Odcinam skrzydła i szyję. Tuszę (także w środku) nacieram przyprawami. Cebule kroję w piórka i wkładam do kaczki.
Kaczkę zostawiam na noc w lodówce. Potem obieram jabłka, gruszkę i kroję je w cząstki. Mieszam ze śliwkami. Nadziewam kaczkę owocami. Spinam szpilkami.
Piekę ok. 2 godz. w brytfannie nasmarowanej oliwą, w temp. 180oC Od czasu do czasu polewam kaczkę wytopionym sosem.
Ok. 30 min przed końcem zapiekam bez przykrycia.
150 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 3,40 zł • Przepis na 6-8 porcji
Magdalena Kaczmarek z PoznaniaŹródło: Kobieta i życie