Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kajmakowy mazurek"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 42
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 42
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj pozostałe i dokładnie wyrób. Jeśli będzie zbyt twarde, dołóż łyżkę śmietany.
Zagniecione ciasto rozwałkuj na prostokąt o wymiarach nieco większych niż blaszka (24x36). Wylep nim naczynie, tworząc z boku ozdobne kuleczki. Posmaruj je żółtkiem.
Wstaw przygotowany blat mazurka do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz ok. 30 minut. Po wyjęciu odstaw na chwilę, żeby ostygł.
Masę kajmakową rozsmaruj równo na spodzie ciasta. Rozłóż na niej pokrojone w paski śliwki kalifornijskie.
W jednym małym rondelku rozpuść czekoladę mleczną, a w drugim – białą. Powstałą ciepłą masą polej gotowy mazurek, dekorując go w dowolne wzorki.
Czas przygotowania: 60 min, Ilość kalorii na 1 porcję: 360, Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax