Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie babeczki kakaowe z dodatkiem czerwonego buraka idealne na święta i zdrowe dla dzieci .
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 635
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 201
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 635
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 201
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę dodaj roztopione masło i jogurt. Następnie mąkę przesianą z proszkiem i kakao. Wymieszaj .
Buraka zetrzyj na tarce o małych oczkach, wymieszaj z sokiem z cytryny , cynamonem i imbirem. Dodaj do ciasta i wymieszaj .
Silikonowe foremki na babki posmaruj cienko olejem za pomocą pędzelka i napełnij ciastem do 3/4 wysokości . Piecz około 25 minut lub do suchego patyczka , w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .