Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kakaowe babeczki z dwukolorowym kremem"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 114
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 114
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj formę do muffinów, wkładając w otwory różowe papilotki.
Przesiej do miski mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodaj cukier, jajko, maślankę, masło i esencję. Wymieszaj i przełóż do papilotek.
Piecz 20 minut. Zostaw w formie 5 minut, następnie wyjmij na drucianą półkę i zostaw, aby ostygły.
Rozpuść czekoladę i przygotuj z niej serca. Obsyp je srebrnym groszkiem, zanim czekolada zastygnie.
Na krem ubij mikserem masło, dodając stopniowo cukier i mleko. Do połowy kremu dodaj odrobinę różowego barwnika. Przełóż oba kremy do jednej torebki z uciętym rogiem i wyciśnij na babeczki. Udekoruj sercami z czekolady i, opcjonalnie, różową watą cukrową.Źródło: Olivia