Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy na gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i na ok. godzinę wkładamy do lodówki.
Po tym czasie ciasto wyjmujemy i rozwałkowujemy na grubość około 3 mm.Wykrawamy ciasteczka.Jeśli nie mamy gotowej foremki w kształcie guzika możemy trochę pokombinować.( kółka wykrawać okrągłą niedużym kieliszkiem, w środku zrobić mniejszą foremką wgłębienie typowe dla guzików, dziurki wyciąć rurką do picia )Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odległościach od siebie.
Pieczemy w temperaturze 200ºC przez około 10 minut lub do lekkiego zrumienienia brzegów. Czas pieczenia będzie uzależniony od wielkości ciastek.