Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kakaowiec ze „ślimakiem”"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 169
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 169
Składniki
<strong>Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody</strong>
Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaję żółtka, mąkę, proszek i olej. Rozsmarowuję na blasze wyłożonej pergaminem. Piekę 15 minut w 180oC. Ciasto zwijam, studzę. Rozwijam, smaruję marmoladą i zwijam.
Margarynę ucieram z cukrem, cukrem waniliowym oraz jajkami. Dodaję mąkę, proszek, kakao, mleko. Połowę ciasta przekładam do foremki wyłożonej pergaminem. Wkładam roladę i przykrywam ją resztą ciasta. Piekę 45 minut w 170oC. Dekoruję owocami i zalewam galaretką. Schładzam.Źródło: Naj