Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafior inspirowany Azją"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Kalafior podzielony na różyczki gotuj ok. 10 min w osolonym wrzątku.
Cebulę pokrój w cienkie piórka. Mandarynkę obierz i wykrój z niej cienkie fileciki.
Z pozostałej części mandarynki wyciśnij sok, wymieszaj go z olejem sezamowym, miodem i jogurtem. Dodaj posiekane chili i pokrojony szczypiorek.
Kalafior wymieszaj z mandarynką i cebulą. Polej sosem i udekoruj świeżą kolendrą. Idealne danie na letni lunch.
Czas przygotowania: 20 minut 180 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień