Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafior zapiekany pod beszamelem"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 431
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 50
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 84
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 431
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 50
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 84
Składniki
Kalafior umyj i gotuj przez 10 min w osolonej wodzie.
Na oleju podduś cebulę i obsmaż pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Dodaj pokrojone w grube plastry pieczarki i smaż, aż odparuje woda z grzybów. Dodaj ugotowany kalafior, wymieszaj i włóż do naczynia żaroodpornego.
Masło rozpuść w garnuszku, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Zmniejsz ogień i ciągle mieszając, powoli dodawaj mleko. Sos musi mieć konsystencję gęstej śmietany. Dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Gotowym beszamelem polej zawartość naczynia, posyp żółtym serem i piecz 25 min w 180oC.Źródło: Takie jest życie