Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafior zapiekany z serem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Kalafiora namocz w zimnej wodzie z solą. Następnie wyszoruj go miękką szczoteczką i opłucz.
Ugotuj warzywo na półtwardo w osolonym wrzątku lub w garnku na parze.
Duże żaroodporne naczynie wysmaruj masłem i ułóż w nim kalafiora.
Ser zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach. Zalej go mlekiem i wymieszaj z przyprawami oraz natką.
Polej kalafiora sosem, po czym wstaw go na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 180 °C. Podawaj z pomidorem.
Czas: 40 min. 1 porcja = 240 kcal.Źródło: Kurier TV