Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafiorowa zapiekanka po włosku"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 211
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 208
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 211
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 208
Składniki
Ziemniaki szorujemy pod bieżącą wodą i gotujemy. Odcedzamy i kroimy w plasterki. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Mięso smażymy na oleju, dodajemy drobno posiekaną cebulę i czosnek, doprawiamy majerankiem, słodką papryką, solą i pieprzem. Koncentrat rozprowadzamy w bulionie i wlewamy do mięsa. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut.
W żaroodpornym naczyniu układamy plasterki ziemniaków, kalafior, polewamy mięsnym sosem, posypujemy startym serem i pieczemy ok. 25 minut w 200oC.
Czas przygotowania 75 minut. Cena porcji ok. 3,10 złŹródło: Rewia