Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kalafiorowe leczo z patelni"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 173
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 173
Składniki
Kalafior oczyść, podziel na różyczki. Wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj do miękkości, odcedź. Obraną cebulę i oczyszczoną paprykę posiekaj. Pomidory pokrój w kosteczkę.
Na patelni rozgrzej olej, przesmaż cebulę. Dodaj paprykę, pomidory, a na koniec kalafiora. Smaż kilka minut. Wlej rozkłócone jajka. Smaż, aż się zetną. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i od razu podawaj na stół.
czas ok. 30 min; porcja – 240 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety