Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalarepki a la gołąbki"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 255
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 81
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 255
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 81
Składniki
Kalarepki umyj (bardzo młodych nie trzeba obierać), zetnij wierzchy, wydrąż środki. Powstałe miseczki podgotuj 5 minut w osolonym wrzątku.
Ryż ugotuj, osącz. Wymieszaj z mięsem, roztartym ząbkiem czosnku, koncentratem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem. Kalarepki nadziej farszem, przykryj czapeczkami, ustaw w naczyniu żaroodpornym. Podlej bulionem rozmieszanym z przecierem, dołóż ząbek czosnku, dopraw solą, pieprzem. Zapiekaj w temp. 180°C przez ok. 40 minut.Źródło: Twoje Imperium