Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kanapka z bigosem"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 129
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 129
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Składniki
Kapustę poszatkuj, wrzuć do garnka i zalej w całości wodą. Zagotuj, odcedź, po czym dolej szklankę wody, wrzuć ziele angielskie, pieprz, liście laurowe, grzybki i śliwki.
Na rozgrzanym smalcu zeszklij posiekaną cebulę oraz pokrojone mięso i wędlinę.
Dodaj do gotującej się kapusty z przyprawami. Zmniejsz ogień pod garnkiem, zakryj pokrywą i duś ok. godziny, co jakiś czas mieszając. Na koniec dosyp sól i paprykę do smaku.
Gotowy bigos podawaj na kromkach bułki.Źródło: Kurier TV