Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kanapki karmelowe z polewą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 147
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 147
Składniki
krówki odłóż, resztę rozpuść w mleku skondensowanym. Zagotuj i zdejmij z ognia. Zagotuj mleko ze śmietaną. Żółtka z cukrami ubij na parze.
Powoli wlej gorące mleko. Miksuj 10 minut. Dodaj karmel i chłodź godzinę w lodówce. Dodaj pokruszone krówki i wstaw na 35 min do zamrażarki.
Zagotuj cukier w 30 ml wody. Dodaj masło i sól, ostudź. Lody wkładaj między wafle, polej karmelem, podawaj.
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: łatwy. Porcja 226 kcal.Źródło: TV14