Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta kwaszona na ciepło"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 162
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 353
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 162
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 353
Składniki
Ryż wrzucić na posolony wrzątek, ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Kapustę odcisnąć.
Papryki i dymki oczyścić, pokroić w paseczki. Imbir obrać, zeskrobać łyżeczką do herbaty albo zetrzeć na tarce o małych oczkach. W woku rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić imbir, papryki i dymki.
Smażyć 3 minuty. Warzywa oprószyć solą i pieprzem. Wyjąć łyżką cedzakową.
Rozgrzać drugą łyżkę oleju. Włożyć ryż, krótko go podsmażyć, wyjąć z woka. Do woka włożyć kapustę, smażyć ją na dużym ogniu kilka minut. Potem włożyć wszystkie podsmażone wcześniej . Mocno razem podgrzać.
Przyprawić do smaku sosem sojowym i azjatyckim sosem słodko-kwaśnym.
Czas przygotowania około 30 minutŹródło: Życie na gorąco