Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapusta wiosenna z koperkiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Kapustę oczyść, poszatkuj, włóż do rondla. Podlej wodą, posyp szczyptą soli, gotuj do miękkości. Gdy już będzie miękka, nadmiar wody zlej, pozostawiając trochę wody na dnie.
Słoninę pokrój na kawałeczki, wytop na patelni. Wsyp mąkę, wymieszaj, aż utworzy się zasmażka. Dodaj do kapusty, jeszcze chwilę gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając.
Koperek umyj, otrzep z wody, posiekaj. Wsyp do kapusty, dodaj szczyptę cukru i soli, wymieszaj, przypraw do smaku octem (kapusta powinna mieć słodko-kwaśny smak).
<strong>Przepis przysłała Joanna Michalska z Koronowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie