Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapusta włoska jak lasagne"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Kapustę umyć, wyciąć głąb, sparzyć, by zmiękczyć liście, odcedzić. Cebulę obrać, posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Paprykę i cukinię umyć, usunąć nasiona, pokroić w paski.
Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie, dodać warzywa, mięso, doprawić przyprawami i ziołami, dodać pomidory z zalewą i koncentrat, poddusić pod przykryciem.
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą układać warstwami (jak lasagne) liście kapusty i sos warzywno-mięsny. Zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 180°C. Pod koniec pieczenia wierzch zapiekanki posypać startą mozzarellą.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium