Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta z grochem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8459
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 190
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 421
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8459
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 190
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 421
Składniki
Groch zalej wrzątkiem i mocz przez 3 godz. Następnie wlej zimną wodę i gotuj na małym ogniu, aż ziarna będą miękkie.
Odsączoną kapustę posiekaj, zalej wodą i gotuj do miękkości około 30 minut. Potem ją odciśnij.
Boczek pokrój w kosteczkę i podsmaż na patelni. Kapustę wymieszaj z grochem, cebulą, solą, pieprzem oraz cukrem.Źródło: Na żywo