Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta z grzybami i białą fasolą"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 416
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19580
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 416
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19580
Składniki
Grzyby i fasolę mocz oddzielnie przez noc. Kapustę i liście laurowe zalej wodą, ugotuj (jeśli ktoś nie lubi zbyt kwaśnej kapusty, można ją kilkakrotnie przepłukać). Odcedź, posiekaj.
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Dodaj kapustę, podsmaż. Grzyby i fasolę ugotuj. Grzyby wraz z wywarem dodaj do kapusty, duś, aż odparują. Przypraw do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Wsyp fasolę, wymieszaj.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie