Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapusta z jaśkiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 227
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 227
Składniki
Fasolę namoczyć na noc. Ugotować. Kapustę kiszoną ugotować do miękkości. Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić, ubić.
Cebulę zeszklić na tłuszczu. Do ugotowanej kapusty dodać fasolę, cebulę, ziemniaki i przecier pomidorowy. Wymieszać, doprawić do smaku i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Zapiekać 20 minut pod przykryciem w temp. 180°C.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień