Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapusta z mięsem i ziemniakami"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Składniki
Mięso umyj, pokrój w kostkę, kapustę poszatkuj. W garnku podsmaż na maśle przyprawione solą i pieprzem mięso, dodaj pokrojoną cebulę. Duś godzinę. Dodaj kapustę, duś pół godziny. Ziemniaki posól, posyp tymiankiem, polej odrobiną oleju, piecz w temperaturze 180°C przez 40 minut.
Do mięsa dodaj pomidory, duś 15 minut. Dodaj pieczone ziemniaki. Podawaj gorące z chlebem.
Czas: około 2 godziny.
Świeża kapusta zawiera związki siarki, dlatego podczas pierwszego etapu gotowania może mieć nieprzyjemny zapach. By go zniwelować, przez pierwsze 15 minut nie przykrywaj garnka, w którym gotujesz kapustę. Zapach się ulotni.Źródło: Dobry Tydzień