Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, delikatny deser , który skradanie podniebienie każdego kto lubi słodkości, a na dodatek jest w wersji fit
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
3/4 mleka zagotować razem ze słodzikiem, w reszcie rozpuścić budynie. Podczas gotowania ciągle mieszać żeby nie zrobił się grudki. Budyń odstawić do ostygnięcia i przykryć folią spożywczą żeby nie powstał korzuch.
Twaróg przełożyć do misy i partiami dodawać zimny budyń. Całość mieszać do uzyskania gładkiej masy.
Okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na spodzie herbatniki, a następnie masę budyniową. Czynność powtarzamy do końca składników.
Odstawić na ok 3 godziny w chłodnym miejscu. Smacznego 🫶