Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karmelowa babka"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Żelatynę rozpuść. Śmietanę ubij ze śmietanfixem. Ser zmiksuj z cukrem, połącz ze śmietaną, podziel na 2 części. Do jednej dodaj kakao i połowę żelatyny – zmiksuj, rozłóż do 4 szklaneczek (do 1/2 wysokości).
W środek każdej wepchnij kieliszek. Odstaw na godzinę do lodówki. Do kieliszków wlej wrzątek i delikatnie je wyjmij. Masą toffi napełnij wgłębienia po kieliszkach.
Do pozostałego sera dodaj ekstrakt wanilii i resztę żelatyny – zmiksuj, dołóż do szklaneczek. Schłodź 2 godz. Potem zanurz szklaneczki we wrzątku i wyjmij paschy. Polej polewą, posyp orzechami.Źródło: Chwila dla Ciebie