Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karmelowe trufle w kakao"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Tabliczki czekolady karmelowej pokrój na małe kawałki i wrzuć do miski. Śmietankę zagotuj w garnku i jeszcze gorącą zalej karmelowe kostki w misce. Całość pozostaw na 5 minut, by czekolada się rozpuściła.
Dodaj miękkie masło i dobrze wymieszaj. Miskę przykryj szczelnie folią spożywczą i pozostaw na 2 godziny w lodówce.
Z gęstej masy karmelowej formuj niewielkie kulki i obsyp je kakao. Pozostaw w lodówce na godzinę, do całkowitego zastygnięcia.
Gotowe trufle powkładaj do papierowych foremek na magdalenki i wyłóż na przykład na paterę.Źródło: Tele Tydzień