Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 509
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13321
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 509
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13321
Składniki
(Żółtka, Kasia, szklanki cukru pudru, proszek do pieczenia, mąka, wszystkie te składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Wkładamy na 15 do lodówki, dzielimy ciasto na dwie części następnie rozwałkowujemy i wkładamy na duże blaszki.Pieczemy dwa placki (około 25 minut).Ubijamy śnieżkę 3-4 szklanki mleka.
W drugiej misce ubijamy śmietanę z szkl cukru pudru. Rozpuszczamy żelatyny w pół szkl mleka lub wody. Łączymy ze sobą śnieżkę i śmietanę, dodajemy żelatynę. Wylewamy masę na ciasto, przykrywamy drugim plackiem. Na wierzch wylewamy karmel i układamy orzechy. SMACZNEGO!!