Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste smaczne pączki nadziewane powidłami.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 272
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 272
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Składniki
1. Drożdże przekładamy do małej miseczki, kruszymy dodajemy 1 łyżkę cukru i jedną łyżkę mąki pszennej oraz ½ szk. ciepłego mleka. Rozrabiamy rozczyn i odstawiamy do wyrośnięcia.
2. Do dużej miski wsypujemy mąkę, wlewamy rozpuszczone, ostudzone masło, wbijamy żółtka, wsypujemy cukier, wlewamy pozostałe mleko oraz dodajemy wyrośnięty rozczyn. Ciasto dokładnie wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
3. Następnie rozwałkowujemy, robimy np. dużym kubkiem kółka. Na środku każdego koła układamy po łyżeczce powideł i zwijamy robiąc kulę.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
5. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. 6. Gotowe. 7. Smacznego.