Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karp panierowany na Wigilię"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Karpia spraw, opłucz i osusz. Pokrój w dzwonka. Oprósz solą i skrop sokiem z cytryny.
Każde dzwonko oprósz mąką, zanurz w roztrzepanych jajkach i otocz tartą bułką. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Usmażonego karpia przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 150 st. C.
Czas: ok. 120 minut . Poziom: średni. Porcje: 6Źródło: Tele Tydzień