Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp po podlasku w panierce z orzechami"
Polecam.
Odsłon: 469
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 469
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Składniki
Dzwonka karpia umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, posól, opanieruj w mące, jajkach i w bułce z orzechami i płatkami.
W rondlu lub na głębokiej patelni rozgrzej mocno olej (jest dobry, gdy położony na nim kawałek chleba się zrumieni).
Kładź na oleju dzwonka karpia, smaż na złoto, a następnie zdejmuj ostrożnie z oleju i osączaj na papierowym ręczniku.Źródło: Świat kobiety