Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp po śląsku: Trzy życzenia słodkiej rybki"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 85
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 85
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Oskrob rybę z łusek, starannie wyczyść, opłucz i natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zostaw na 2-3 godziny w lodówce.
Pokrój przyprawioną rybę na dzwonka i podsmaż na oleju. Usmażone kawałki przełóż do żaroodpornego naczynia.
Wrzuć na suchą patelnię płatki migdałowe i zrumień je. Uważaj przy tym, żeby się nie spaliły, bo o to nietrudno. Trzymaj je ok. minuty na patelni na małym ogniu.
Rozpuść masło na osobnej patelni, dodaj miód, imbir i cynamon oraz rumiane płatki. Mieszaj przez minutę, a następnie polej tym rybę. Zapiekaj przez kwadrans w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.Źródło: Olivia