Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karp po żydowsku"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić, pokroić w talarki, podsmażyć w dużym garnku na oliwie, zalać wodą (ok. 1,5 litra), dodać wszystkie przyprawy, wino oraz trochę cukru, gotować na wolnym ogniu przez ok. pół godziny. Wywar powinien być słodko-słony.
Rybę sprawić, podzielić na dzwonka. Odciąć głowę i kręgosłup, posolić, skropić cytryną, odstawić na 30 min. Rodzynki namoczyć. Rybę przełożyć do bulionu, gotować ok. 30 min, odcedzić, dodać rodzynki, a po 10 min żelatynę przygotowaną wedle instrukcji.
Cytrynę umyć, sparzyć, pokroić w plastry. Rozłożyć na tacy, na to dzwonka ryby. Całość zalać schłodzonym bulionem z żelatyną i rodzynkami, tak by karp zyskał efektowną glazurę. Danie przed podaniem należy schłodzić w lodówce.
ok. 70 minut.Źródło: Twoje Imperium