Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karp w galarecie"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 915
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 68
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 915
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 68
Składniki
Oczyść i umyj karpia. Odetnij głowę, skrzela, ogon. Pozostałą część pokrój na dzwonka, oprósz solą i odstaw w chłodne miejsce. Oczyszczoną włoszczyznę i cebulę zalej 2 litrami wody. Włóż głowę, ogon i inne części karpia oraz przyprawy. Gotuj 2 godziny. Przecedź.
Do gotującego się wywaru włóż dzwonka karpia. Gotuj na małym ogniu 20 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Kiedy są jeszcze ciepłe, obierz z ości i usuń skórę. Porcje ryby ułóż na półmisku.
Żelatynę namocz. Wywar przecedź przez gęste sitko, podgrzej, rozpuść w nim żelatynę. Przypraw. Rybę udekoruj plasterkami cytryny, zielonym groszkiem oraz marchewką, polej galaretą i odstaw w zimne miejsce do stężenia.Źródło: Dobry Tydzień