Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp w galarecie"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 192
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 192
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Marchewkę, pietruszkę oraz seler obierz i zagotuj w 2 litrach osolonej wody z listkami laurowymi i zielem angielskim.
Następnie oczyść porcje karpia. Wrzuć je do wrzątku z warzywami i gotuj na wolnym ogniu około 15 minut. Po tym czasie wywar odcedź na sicie. Wyjmij rybę i marchew (resztę wyrzuć).
Umieść gotowego karpia na półmisku wyłożonym plaster- kami cytryny, sałatą, kukurydzą i koperkiem.
Z marchewki wytnij gwiazdki. Ułóż je na rybie.
Do wywaru dodaj rozpuszczoną żelatynę, ocet oraz ubite białka. Po chwili podgrzewania przecedź.
Zalej karpia tężejącą galaretą. Schłodź go w lodówce.
120 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 240
<strong>Maria Koper z Koronowa</strong>Źródło: Super TV