Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp w galarecie z rodzynkami"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 88
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 21
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 58
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 88
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 21
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 58
Składniki
Warzywa obierz i umyj, a rybę dokładnie opłucz.
Do garnka z zimną wodą włóż warzywa, wsyp łyżkę rodzynek, listek laurowy, ziele angielskie i pieprz. Następnie dodaj pokrojonego na porcje karpia. Gotuj całość około 20 minut.
Żelatynę zalej zimną wodą i odstaw, by spęczniała.
Ugotowanego karpia wyjmij, wywar przecedź, rozpuść w nim żelatynę.
Odrobinę letniej galarety wlej na półmisek i ostudź. Na tym ułóż pokrojone na zapałkę warzywa z włoszczyzny, pociętą na kawałki czerwoną paprykę, natkę oraz dzwonka ryby. Posyp całość resztą rodzynek, obłóż plastrami cytryny i liśćmi sałaty.
Zalej potrawę pozostałą tężejącą galaretą i schłodź.
Czas przygotowania: 120 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax