Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp z bazyliową nutką"
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 310
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 57
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 113
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 310
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 57
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 113
Składniki
Dzwonka z karpia starannie oczyść, umyj i osusz na papierowym ręczniku. Rybę skrop sokiem z cytryny. Na patelni rozpuść masło.
Dodaj do niego obrany i przeciśnięty czosnek oraz wszystkie przyprawy. Chwilę podgrzewaj, uważając, by czosnek się nie przypalił! Zdejmij z ognia i poczekaj, aż masło ostygnie.
Koperek umyj i osusz. Każde dzwonko ryby połóż na kawałku folii aluminiowej. Polej z każdej strony ostudzonym masłem. Na dzwonkach połóż po kilka gałązek koperku i zawiń oddzielnie w folię. Ułóż na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz około 30 minut. Odwiń z folii i zdejmij koperek.
Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i usmaż krótko ryby. Podawaj z plasterkiem cytryny i listkami bazylii.Źródło: Naj