Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karp z migdałami"
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1315
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1315
Składniki
Karpia umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Dokładnie natrzyj solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Połowę płatków migdałowych zmiksuj blenderem, połącz z mąką. W pierwszym talerzu widelcem roztrzep jajka, do drugiego wsyp mąkę ze startymi migdałami, do trzeciego wsyp migdały.
Kawałki karpia obtocz w mące ze zmielonymi migdałami, potem w jajku, na koniec w migdałach. Na rozgrzanej patelni smaż rybę z dwóch stron, aż będzie rumiana, przekładaj ją do naczynia żaroodpornego.
Na wierzchu układaj kawałki masła, piecz pół godziny w temp. 170°C. Dekoruj plastrami cytryny i natką pietruszki. Karpia podawaj z ziemniakami i sałatą na ciepło lub z pieczywem na zimno.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień