Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karp z płatkami migdałowymi"
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 55
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 128
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 394
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 55
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 128
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 394
Składniki
Karpia opłucz, a następnie pokrój na kawałki. Oprósz solą. Każdy kawałek skrop sokiem z cytryny, oprósz mąką, zanurz w roztrzepanych jajkach. Usmaż na oleju z masłem.
Płatki migdałowe lekko podpraż. Obtocz w nich kawałki ryby. Przełóż je do żaroodpornego naczynia, obłóż wiórkami masła i zapiecz przez 10-15 minut w 150°C.
Przed podaniem dowolnie udekoruj, np. wyciętymi w kształt gwiazdek warzywami.
Rybę możesz dodatkowo obficie posypać resztą uprażonych płatków migdałowych, jeśli wszystkich nie zużyłaś.Źródło: Świat kobiety