Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karp z warzywami w galarecie"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 196
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 200
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 196
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 200
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler obierz, oczyść. Do garnka wlej około 2 litry wody. Dodaj warzywa, oprósz vegetą, czubrycą, solą i pieprzem. Ugotuj wywar. Karpia spraw, umyj, pokrój w dzwonka (5-6 kawałków). Włóż do wrzącego wywaru, gotuj około 8 minut.
Ryby wyjmij łyżką cedzakową, ułóż na półmisku, formując całą rybę. Udekoruj ugotowanymi warzywami (lub innymi według swojego uznania), pokrojoną na plasterki cytryną i plasterkami jajka na twardo.
Wywar przecedź, odlej około pół litra wywaru. Żelatynę namocz w nie wielkiej ilości zimnej wody. Dodaj do wywaru, podgrzej, rozpuść. Gdy wywar lekko stężeje, zalej karpia. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.
Przepis przysłała Urszula Świeca z Hrubieszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie