Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kartofelki po kapitańsku"
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 42
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 32
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 472
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 321
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 42
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 32
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 472
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 321
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszoruj (ew. cienko obierz). Ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź. Fileciki z sardeli osącz, potnij na kawałeczki, zachowaj 2–3 łyżki oliwy z zalewy.
Cebulę obierz, potnij w cienkie plasterki. Czosnek obierz, posiekaj albo przeciśnij przez praskę. Szałwię oraz natkę opłucz, osusz. Zioła drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj odłożoną oliwę z sardeli. Włóż cebulę, usmaż ją na szklisto. Wymieszaj z czosnkiem oraz ziołami i skórką z cytryny. Ziemniaki włóż do salaterki.
Posyp kawałeczkami sardeli. Polej ziołowym masełkiem. Od razu podawaj. Danie możesz urozmaicić, dodając np. marynowane kapary albo ziarenka zielonego pieprzu.Źródło: Naj