Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kartofelki pod beszamelem"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14869
Polecam.
Odsłon: 451
Szybka i smaczna
Odsłon: 14869
Polecam.
Odsłon: 451
Składniki
Sposób przygotowania 1.Ziemniaki cieniutko obierz, opłucz, gotuj 10 minut w lekko posolonej wodzie. Odcedź, przestudź, pokrój w niewielką kostkę. 2.Pokrojone ziemniaki rozłóż na spodzie żaroodpornej formy. Stop masło. Oprósz je mąką. Krótko zasmaż. Do zasmażki dolej zimny bulion oraz śmietanę. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Ser grubo zetrzyj. Dodaj do sosu beszamelowego. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. 3.Ziemniaki w formie zalej sosem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Zapiekaj około 10 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Przed podaniem posyp natką.Źródło: Tina