Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasz jaglana z figami"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 298
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 298
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Składniki
Kaszę jaglaną przesyp do garnka z grubym dnem. Praż kilka minut, stale mieszając.
Dolej gorące mleko, dodaj wydrążoną laskę wanili, szczyptę soli oraz miód. Gotuj pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, aż kasza wchłonie prawie cały płyn.
Pokrojone figi przesmaż na maśle. Zasyp cukrem, dodaj ziarenka wanilii i skarmeli zuj. Dolej wodę i podgrzej.
Dodaj owoce z syropem do kaszy i posyp ją ziarnami.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax