Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza z mięsem i warzywami"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 45
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 86
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1099
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 132
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 45
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 86
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1099
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 132
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Umyte mięso pokrój w kostkę. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz i pokrój w paski. Pomidorki przekrój na połówki lub ćwiartki.
Na patelni rozgrzej olej, smaż na nim mięso przez kilka minut aż się zrumieni. Przełóż do miski, przykryj. Na tej samej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj pokrojone w plasterki pieczarki.
Smaż ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj paprykę, dolej odrobinę wody i duś 10 minut. Na koniec dodaj pomidorki oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość duś jeszcze około 5 minut. Warzywa przełóż do mięsa.
Na patelni, na oleju, zeszklij drobno posiekaną cebulę. Dodaj kaszę, smaż chwilę aż kasza wchłonie cały tłuszcz. Wlej część bulionu warzywnego, wymieszaj i przykryj pokrywką. Gdy kasza wchłonie płyn, dodaj niewielką ilość bulionu, zamieszaj, przykryj i gotuj do momentu wchłonięcia płynu przez kaszę. Wszystkie te czynności powtarzaj aż kasza będzie miękka.
Do kaszy dodaj warzywa oraz mięso. Wymieszaj, dopraw solą oraz pieprzem i jeszcze chwilkę podgrzewaj. Na koniec danie posyp koperkiem.
<strong>: 45 minut. Porcja: 270 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie