Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaszotto z cukinią i pomidorami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Składniki
Kaszę opłucz na sitku, dobrze osącz. Cebulę oraz czosnek obierz, drobno posiekaj zeszklij na mocno rozgrzanej oliwie. Dodaj kaszę, krótko razem podsmaż na dużym płomieniu. Potem zmniejsz ogień i gotuj całość ok. 20 minut.
W czasie gotowania porcjami dolewaj bulion oraz wino. Często mieszaj, by kasza nie przywierała do dna naczynia. Cukinię oczyść, opłucz, pokrój w grubą kostkę. Dodaj do kaszy ok. 10 minut przed końcem gotowania. Pomidory umyj, pokrój w grubsze plasterki. Wymieszaj je z kaszą oraz cukinią. Wszystkie mocno razem podgrzej. Danie przypraw na pikantnie solą oraz pieprzem.
Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Twaróg grubo pokrusz. Kaszotto nałóż do miseczek. Przed podaniem posyp serem oraz listkami natki.Źródło: Naj