Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kiełki w kwiatach nasturcji"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 21
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21467
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 40
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 134
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 21
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21467
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 40
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 134
Składniki
Kiełki przepłucz letnią wodą, odłóż na sito i pozostaw do całkowitego osączenia. Umyj starannie dojrzałe awokado. Przekrój owoc na pół, usuwając przy tym pestkę. Łyżeczką wydrąż miąższ. Pokrój go w kostkę i skrop łyżką soku z cytryny.
Kwiaty nasturcji (najlepsze są nieduże, ale rozwinięte) opłucz bardzo delikatnie, a potem rozłóż na papierowym ręczniku kuchennym. Jeśli nie masz kwiatów nasturcji, zastąp je leśnymi fiołkami lub bratkami.
Utrzyj na sos łyżkę soku z cytryny, sok z pomarańczy, oliwę i miód. Dopraw go do smaku solą oraz pieprzem. Kiełki wymieszaj z pokrojonym awokado i przygotowanym sosem. Rozłóż na talerze, ozdób kwiatami.
Czas ok. 25 min; porcja – 110 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety