Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Składniki
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. 200ml schłodzonej śmietanki ubić na sztywno, dodać serek mascarpone. Miksując na wolnych obrotach dolewać pomału białą czekoladę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką.
Mleczną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Resztę śmietanki (150ml) ubić na sztywno i dodać mleczną czekoladę.
Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie ułożyć warstwę herbatników. Na herbatniki wylać białą masę i wyrównać, na wierzch masy ponownie ułożyć herbatniki. Na górę dajemy ciemną masę i posypujemy garścią płatków, ciasto wkładamy do lodówki na 2 godzinki.