Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kisiel z ciemnych winogron.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 153
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 249
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 153
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 249
Składniki
Winogrona opłukać i usunąć z szypułek zalać wodą i gotować pod przykrycie na małym ogniu ok 10 minut. Po tym czasie winogrona puszczą sok i „kolor”, przecedzić je przez gęste sito aby usunąć pestki. Powstały sok ponownie zagotować posłodzić do smaku ( smaczniejszy jest kwaskowaty) i wlać mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody. Mieszając zagotować kisiel.