Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kleik ryżowy z jabłkiem po 6. miesiącu"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 178
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 178
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Jabłko dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a potem obierz ze skórki i wydrąż gniazda nasienne.
Następnie sparz owoc wrzątkiem i zetrzyj na tarce o jak najdrobniejszych oczkach.
Porcję kleiku ryżowego (ok. 10 łyżeczek) rozprowadź w ok. 100 ml przegotowanej i ostudzonej wody mineralnej przeznaczonej dla niemowląt.
Dokładnie wymieszaj kleik ze startym jabłkiem. Serwuj maluszkowi od razu po przyrządzeniu.Źródło: Mam dziecko