Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsiki z muszelkami w śmietanowym sosie"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 42
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 42
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Składniki
Makaron gotuję na półmiękko w posolonej wodzie. Odcedzam. Mięso mielę w maszynce. Cebulę obieram, siekam, rumienię na łyżce oleju i przekładam do mięsa. Wbijam jajko, dodaję bułkę tartą, musztardę, paprykę słodką. Doprawiam i wyrabiam masę. Formuję z niej klopsiki. Obtaczam je w mące, nadmiar strzepuję. Na patelni rozgrzewam olej, smażę na nim klopsiki na rumiano ze wszystkich stron.
Usmażone przekładam na talerz. Na patelnię, na której smażyłam klopsiki, wlewam 2-3 łyżki oleju z pomidorów. Smażę na tym pokrojony w plasterki por oraz czosnek. Dodaje pokrojone pomidory i po chwili wkładam klopsiki. Całość chwilę smażę.
Śmietanę miksuję z żółtkami, doprawiam do smaku, wlewam na patelnię. Dodaję makaron. Mieszając, podgrzewam, aż sos zgęstnieje.Źródło: Tina