Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluseczki ziemniaczane"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8715
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 177
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 117
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 459
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8715
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 177
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 117
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 459
Składniki
Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Ciepłe przeciskam przez praskę.
Marchwie obieram, opłukuję, ścieram na tarce o dużych oczkach. Szpinak rozmrażam i odsączam z nadmiaru wody.
Do ziemniaków dodaję mąkę, jajko, marchew, szpinak, ziarna oraz sól i pieprz. Wyrabiam całość na gładką masę.
Stolnicę oprószam mąką. Z masy ziemniaczanej formuję wałki, kroję je na kluseczki równej wielkości. Wrzucam na osolony wrzątek i gotuję do wypłynięcia.
60 min • Porcja 130 kcal • Koszt porcji 70 gr • Przepis na 8 porcji.
Moje dzieci zajadają się tymi kolorowymi kluseczkami. Katarzyna Muras ze SkierniewicŹródło: Kobieta i życie