Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski z makiem. Świąteczny deser podany inaczej"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
Mak przepłucz na gęstym sicie, dwa razy przelej wrzątkiem i ostudź, dwa razy zmiel. W garnuszku rozpuść miód i podgrzewając, utrzyj z makiem. Następnie wymieszaj z bakaliami. Zgotuj mleko (lub wodę) ze szczyptą soli i ugotuj w nim makaron al dente. Odcedź, ostudź. Muszle napełnij masą makową (zwykły makaron z nią wymieszaj.)Źródło: Świat kobiety