Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluski ziemniaczane z makiem i figami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5748
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 130
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 296
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5748
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 130
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 296
Składniki
Mak sparz, zmiel dwa razy. Bakalie posiekaj. Masło stop. Dodaj mak, bakalie, miód i kilka kropli oleju, wymieszaj. Podgrzej.
Kluski: zagnieć. Uformuj cienkie wałeczki, pokrój. Kluski włóż do wrzącej, osolonej wody, gotuj 5 min. Odcedź, przelej ciepłą wodą. Połącz z makiem.
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie